Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da ne postoji izjava kojom ruski šef diplomatije Sergej Lavrov zloupotrebljava Srbiju, ali da ima puno prijatelja ministarke Zorane Mihajlović koji u svojim izjavama traže priznanje Kosova.

– Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Laž se ponavlja i ponavlja i nijedan demanti ili bar zdrav razum nije dovoljan da laž prestane. Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan – navodi Vulin.

Tvrdi da nema izjave Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju, ali da ima puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa.

– Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije – zaključio je Vulin komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini.

2 COMMENTS

  1. tako treba g-dine Vulin, srociti joj direktno kako stvari stoje
    neka ne milse da ne znamo i ne vidimo shta rade….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here