Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da i dalje veruje da potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) neće ići u Knin na proslavu 25-godišnjice “Oluje”.

Vulin je naveo da će poštovati molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne komentariše i ne ocenjuje najavu odlaska Miloševića u Knin dok se to ne desi.

– I dalje verujem da će Milošević razumeti gde ga vode i zašto ga vode, da će voditi računa ne samo o srpskom narodu u Hrvatskoj, već o srpskom narodu u celini – naveo je Vulin.

Ističe da Milošević treba da razmisli o tome kakva se poruka šalje Srbima na KiM, da će posle ovog i njima tražiti da idu na grobove OVK i da pozdravljaju sve ono što se desilo.

– Pitam hrvatsku vladu zašto ne poboljšate položaj Srba, zašto uslovljavate poboljšanje položaja Srba priznanjem da je ”Oluja” bezgrešna i da je dobro što su proterali 250.000 Srba i ubili 2.000 – naveo je Vilin.

Hrvatsku vladu je upitao i zašto tera srpski narod da prihvati da je “ustaško divljanje” dobrobit za njih i kako će se pomiriti dva naroda ako Srbi prihvate da su svi zločini nad njima civilizacijski napredak, a da Hrvati nisu činili nijedan zločin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here