Tanjug
Aleksandar Vulin

Odbijanje predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da se pojavljuje uz ustaške simbole budi nadu da će u Hrvatskoj najzad doći do institucionalnog odbacivanja ideologije ustaštva i da će Hrvatska prestati da traži opravdanja za zločine NDH i polaže vence na ustaške grobove u Blajburgu, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je u izjavi za javnost istakao da građanski rat u Hrvatskoj tokom devedesetih godina nikada neće biti posmatran na isti način među Srbima i Hrvatima, ali da genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen od ustaša, 20.000 poklane dece u Jasenovcu, ne ostavljaju ni najmanju mogućnost za drugačije poglede ili tumačenja.

Vulin je izrazio nadu da Milanovićev primer neće ostati usamljen, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

4 COMMENTS

  1. I srbija bi isto tako trebalo buditi nadu da če odbacivati nepriznanje odgovornošču za agresiju, ratne zločine i genocid protiv hrvatske, BIH, i kosovo.
    Kad srbija sve to prizna onda sledi javno izvinjenje pa onda kompenzacija za sva tri naroda, i tek onda pomirenje.
    Bez gore navedenog srbija če uvijek biti lažljiva i nepovjerliva država i takvi političari kao vulin nastaviti da lažu i sijaju mržnju među narodima.

    • Koju si ti to istoriju učio Zete? Da je nisu napisali Franjo Tuđman, Alija Izetbegović i Ramuš Haradinaj?

  2. Усташтво је запалило рушење Југославије, на штету Срба и плански протерало Србе из Крајине.
    Некад нисмо ни знали за њих. Некад смо их се бојали. Некад смо се “братски” волели. А данас пуцамо од смеха кад чујемо о њима.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here