Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna šta ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil misli da postigne ubeđujući Beograd da prizna Kosovo, kao i da ne zna šta je “gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin”.

Vulin je to naveo komentarišući navode ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da ne razume šta je ministar Vulin hteo da postigne posetom Moskvi.

– Ne znam šta ambasador Hil misli da postigne ubeđujući nas da priznamo Kosovo, a mislim da ni on ne zna šta misli da postigne. Pre nego sledeći put kaže da je bombardovanje Srbije sprečilo katastrofu, neka klekne pred grob Milice Rakić i neka njenim roditelјima objasni koliko je njena smrt doprinela sprečavanju humanitarne katastrofe više ili manje od laži o masovnim strelјanjima Albanaca na stadionu FK “Priština” ili laži o masakru u Račku – istakao je Vulin.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je dodao da je ambasador Hil “gost u Srbiji”.

– Ne znam ni šta je gost u Srbiji ambasador Hil hteo da postigne komentarisanjem postupaka ministra u Vladi Srbije, koja mu je domaćin, ali znam da ambasador Srbije u SAD nikada ne bi komentarisao postupke ministra iz Vašingtona. Kada je već podelio sa nama šta misli o ministrima Srbije mogao bi da kaže i koje su to odluke na koje nas tera Rusija, a nisu u našem interesu – naveo je Vulin.

Ministar je dodao da Rusija Srbiju ne tera da donese teške odluke i da će Srbija nastaviti sama da odlučuje.

– Da li je u našem interesu da priznamo lažnu državu Kosovo ili da srušimo Dejtonski sporazum ili da uvedemo sankcije Rusiji i ostanemo bez gasa? Rusija nas ne tera ni na šta, ali zato ambasador Hil misli da nas može naterati na bilo šta kao da smo Komanči u rezervatu. Možda ambasador uspe da me skloni iz Vlade, ali ideje samostalne Srbije koja sama odlučuje, e to nećete uspeti, pa znali ili ne znali šta činite – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

9 COMMENTS

  1. Vrlo je jednostavno šta Hill hoče da postigne kada ubedi srbiju da prizna kosovo, a to je da srbija otvori oči i vidi realnost da je Kosovo nezavisna država i to nikada više neče drugačije biti nego samo nezavisna.
    Prema tome je dobro što hill hoče da ga probudi srbiju od dubokog sna od 1990 g

  2. Чујем Тексас се одцепљује од САД на референдуму 2024…а помиње се у медијима и могући грађански рат у северној Америци…па можда ће дипломатски став господина Хила да сепаратизам проглашава легитимним, тада допринети да убеди Вашингтон да прихвати реалност и призна Тексас као независну државу, како би спречио катастофу на том тлу…господине Хил, не чини другоме оно што не желиш себи !!! Косово је Србија, исто као што је Тексас САД.

  3. Цео свет нас мучи по питању Косова зато што народ дозвољава да се овакви Титови пионири баве “српском” политиком. Због таквих су нас и бомбардовали, кад им се указала прилика. Т само лудацима није јасно.

  4. Svaka cast Vulinu!
    Amerikancima treba direktno u oci kazati da nismo budale i da savrsheno znamo i vidimo pozadinu Americke politike svuda po svetu a to je N O V A C ! njima je to jedino vazno i mi to znamo vrlo dobro.
    Njihovi providni izgovori ne prolaze kod najveceg broja u svetu .
    Oni misle da smo mi Debili?

  5. Jedini Realni i Demokratski komentar do sada sto sam procitao je od ovog Zeta! To je do sada prvi Srbin sto je reko Istinu! Tako treba svi Srbi realnost gledati na Kosovu. Tako treba dokazati da nemate mrznju prema Albancima, za dobro obe dve Drzavekao Kosova i Srbije. To je sto se ceka vec odavno! Ali bice tesko dok onaj Deo Srba misli Radikalski,sto raspodeli mrznju prema Albancima itd. itd.

  6. Demokrate i zetovi
    Ne mlatite praznu slamu
    Ako je Kosovo država
    Zašto traže od Srbije da ga prizna?
    A gdje je kraj tim ucjenama?
    Republika Srpska je sigurno Država u odnosu na Kosovo
    Probudite se Srbi
    🇷🇸☦️🇷🇸
    U Niš da dođe Ruska Vojna Baza
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺
    Bože☦️pomozi

  7. Treba samo Istina da se kaze Da je Kosovo Samostalna i Treba je Priznati! onda je sve reseno! i nece vise biti nerazumevanja!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here