Tanjug
Aleksandar Vulin

Otvaranje Ambasade Republike Kazahstan u Beogradu prošle godine potvrda je sve boljih odnosa dve prijateljske zemlje, čemu je poseban doprinos dala poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kazahstanu, u oktobru 2018. godine, zaključeno je na današnjem sastanku ministra odbrane Aleksandra Vulina sa kazahstanskim ambasadorom Gabitom Sizdikbekovim.

Ministar Vulin zahvalio je Republici Kazahstan što nije priznala tzv. “državu Kosovo” i na podršci za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Uzlazni trend dobrih odnosa dve države, koje nemaju otvorenih pitanja, otvara perspektivu razvijanja saradnje u oblasti odbrane, istaknuto je na sastanku, a zajedničkim naporima vojno-vojna i vojnotehnička saradnja mogu biti značajno razvijene u obostranom interesu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ambasador Gabit Sizdikbekov zahvalio je na ovom, prvom prijemu kod ministra odbrane, potvrđujući dobre i prijateljske odnose dve zemlje, što omogućava da se intenzivnije radi na razvijanju saradnje u više oblasti, gde dve armije prepoznaju zajednički interes.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here