Tanjug
Aleksandar Vulin

Ako su srpska deca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske dece učinio siročadima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“Od crkve, koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem, i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mesta za poklanu srpsku decu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mesta i za decu koju su ustaše poklale”, naveo je Vulin u saopštenju.

Kada je NDH formirana, kazao je Vulin, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sledeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRJ, opet pozivom na vernost poglavniku.

– Biskupi u Hrvata ne veruju u Boga, to je njihovo pravo da nose krst i ne veruju u Hrista i da žive i rade oslobođeni hrišćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu decu jastrebaraku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci – izjavio je ministar Vulin, reagujući na navode Zagrebačke nadbiskupije da Jastrebarsko nije bio logor za decu, već prihvatilište za siročad.

3 COMMENTS

  1. Biskupi u Hrvata ne veruju u Boga ne veruju u Hrista, a šta ste vi Vuline i srbska crkva bolji nego oni?

  2. Титови пионири не заборављају религиозне конфликте и добру сарадњу са Српском православном црквом. Најбоље им је било за време Титове Југославије кад су систематски слали Србе у печалбу. Тито их је слао да под претњом смртне казне, певају интернационалу Европи, Америци, Аустралији… А црква их је слала да граде цркве за рачун патријаршије у Турској. И данас се хвале “нова црква овде, онде…” Славе 100 година Православне цркве у Америци. Нико да се сети и објави дан жалости, 100 година од кад су Срби, Тесла, Пупин… морали да беже са Балкана од лудака.
    Чега се паметан стиди…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here