EPA/Malton Dibra
Šefik Džaferović

Srbija neće napustiti Republiku Srpsku i ne snosi odgovornost za “posledice srbomrzačke politike” bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

– Niko nije više uradio na destabilizaciji Bosne i Hercegovine od Šefika Džaferovića i njegovog zahteva da (visoki predstavnik Kristijan) Šmit smeni legitimno izabranog predstavnika Srba u Predsedništvu BiH Milorada Dodika – ocenio je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Džaferović je, kada je prestao da izigrava žrtvu, “pokazao lice dželata i Bosne i Hercegovine i mira”.

– Ako međunarodna zajednica ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ako hitno ne zaštiti dejtonski poredak, snosiće odgovornost za buduću nestabilnost u BiH – istakao je Vulin i dodao da pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu.

– Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške i ne snosi nikakvu odgovornost za posledice huškačke i srbomrzačke politike Džaferovića. Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno ako već i nije – napomenuo je Vulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here