Vulkan ljubavnih emocija

0

Zorica Mišić
 

Ovo je prva knjiga poezije Zorice Mišić koja u Kanadi živi sedam godina i pesnik je po vokaciji:

– Odavno imam potrebu za pisanjem. Ovo je životna knjiga u moru životnom, pa kako se ko snađe. Moje pesme su uglavnom ljubavne, ali i od one vrste kada se stavi prst na čelo i razmišlja o porodici, deci, životu uopšte. Moje pesme su odraz emocije i onog što sam doživela i preživela. Iako pišem i priče, poezija mi je upečatljivija. U pesmi sa malo reči kažeš dosta, jer u suštini svaka pesma je svojevrsna priča takođe", naglašava naša sagovornica i dodaje: – Nema pravila kako pišem. Nekad o ideji razmišljam danima, a nekad iz mene stihovi kao vulkan iskuljaju.

Naslov zbirke "Mali jedrenjak" i ilustracija na koricama knjige od posebnog su značaja za pesnikinju. Naime, njen otac je naslikao prizor sa jedrenjakom i talasima pre mnogo godina. Svi u kući su zvali tu sliku "Jedrenjakom", iako joj otac nije dao nikakvo zvanično ime. Za očev 80. rođendan Zorica mu je poklonila svoju knjigu sa njegovom slikom kao ilustracijom.

Pesnikinja je knjigu već predstavila u Novom Sadu i kaže da tamo ima svoju publiku. U Torontu, međutim, ne poznaje je puno ljudi kao pesnikinju i zato je imala tremu iščekujući kako će ljubitelji poezije reagovati na njene stihove. Stihove su govorili Lazar Subotički, Sreto Petrić i autorka. Program je vodila Snežana Ana Savić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here