U finalu predsezonskog odmerevanja snaga četiri premijerligaška tima u Kini za Trofej Azije “vukovi” uspešniiji od pravog engleskog prvaka Mančester sitija na penale – 0:0 (3:2). 

Iz osnovnog dela igre u Šangaju izdvaja se jedanaesterac koji u 21. minutu nije iskoristio Sitijev napadač Rahim Sterling. Poslao je loptu visoko pored stative. Stadionom se prolomio aplauz kada je u finišu meča u timu Vulverhemptona zaigrao Kinez Vang. Od leta 2016. vlasnik kluba je kineska firma “Fosun”, a pored Vanga u omladinskom pogonu “vukova” igra još jedan kineski fudbaler.

Odmah se pristupilo izvođenju penala. Junak je bio golman Vulverhemptona Portugalac Rui Patrisio, koji je odbranio udarce Nemca turske krvi Gindogana i Španca Davida Silve u prve dve serije, a i 20-godišnjeg nemačkog krila nigerijskog porekla Nmeče u poslednjoj.

U utakmici za treće mesto, ranije na istom stadionu, Njukasl je savladao Vest Hem s 1:0 golom Japanca Muta u 34. minutu. U polufinalnim mečevima, igranim u Nanđingu, Mančester siti je pobedio Vest Hem s 4:1, a Vulverhempton Njukasl s 4:0.

Za Trofej Azije premijerligaši su igrali deveti put (prvi turnir 2003. u Kuala Lumpuru), a samo prošli put, 2017. u Hong Kongu, sva četiri tima su i bili engleski (Liverpul, Lester, Kristal palas, Vest Bromvič Albion).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here