Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Popularna aplikacija uskoro bi konačno mogla da dobije emodžije koji se najavljuju još od prošle godine, a tu je i još jedna korisna funkcija koju će ceniti korisnici grupnih razgovora.

Metin WhatsApp svakom nadogradnjom postaje sve bolji. Aplikacija je nedavno implementirala funkciju Communities, a vredno radi i na uvođenju newslettera.

A šta je s ostatkom nas koji samo žele par emodžija i mogućnost dopisivanja s tih pet-šest ljudi s kojima održavamo kontakt? Prema izveštaju sajta Android Police, uskoro bismo mogli dobiti nove emodžije. Prva vest o dolasku novih slikovnih znakova pronađena je u beti za Android, odnosno buildu 2.23.5.13. Prve vesti o svežim emodžijima smo, podsetimo, dobili u decembru prošle godine.

Izvor informacija, poznata stranica WaBetaInfo, navodi da su novi emodžiji vidljivi samo delu korisnika prethodne bete 2.23.5.12, koji su mogli da im pristupe putem WhatsApp tastature. Dolazak novih emodžija mnoge korisnike će možda odvratiti od korištenja alternativnih tastatura koje su podržavale nove znakove. U svakom slučaju, novi emodžiji bi uskoro mogli postati dostupni baš svima pošto je veoma izvesno da ih Meta neće predugo zadržati u beti.

Problem sa uvođenjem novih emodžija dolazi zbog različitog vremena ažuriranja operativnog softvera i samog programa, što znači da će novi emodžiji koje podržava sistem biti dostupni pre nego što ih podrži neka aplikacija. To znači da vidljivost novih znakova u nekim slučajevima neće zavisiti od Mete, već od Googlea i Applea.

Dok čekamo dolazak novih emodžija, polako možemo da se pripremamo i za dolazak još jedne veoma zanimljive funkcije – samouništavajućih grupnih razgovora. Funkcija radi isto kao ona za nestajuće razgovore jedan-na-jedan, samo za grupe. Trenutno zvanično ime joj je ‘expiring groups’, ali kao i sve stvari u beti, to bi se moglo promeniti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here