Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Korisnici WhatsApp-a, najpopularnijeg mesindžera na svetu, trebalo bi da budu svesni opasnosti koje dolaze od lažnih verzija te popularne aplikacije.

Naime, na brojnim APK (Android application package) sajtovima moguće je pronaći verzije aplikacije WhatsApp, za Android i iOS platforme, koje su “izmenjene” tako da korisnicima daju mnogo dodatnih opcija, koje ne postoji kod originalne verzije aplikacije.

Preuzimanje takvih verzija, koje nisu preuzete iz zvaničnih App Store i Google Play Store prodavnica, predstavlja veliki rizik zbog ugrožavanja privatnosti korisnika, pošto takve modifikovane i nezvanične verzije mogu da učine telefon ranjivim.

Jedan od najčešćih napada koje hakeri koriste su tzv. “Man In the Middle” (MITM) napadi, za koje je karakteristično to da mogu da presretnu svaku poruku koju pošaljete, ali i da je izmene pre nego što stigne do onoga kome je poslata, piše Dejli Ekspres.

Zbog pojave lažnih verzija aplikacije, “pravi” WhatsApp je saopštio da će svi nalozi za koje se utvrdi da dolaze sa modifikovanih aplikacija, zbog bezbednosti svih korisnika, automatski biti deaktivirani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here