Svi vole i teže da imaju lepe, blistave i bele zube. Ukoliko ne želite da koristite hemikalije za izbeljivanje zuba, iskoristite ono što je prirodno. Možda niste znali, ali dosta namirnica koje imate u kući možete iskoristiti kako bi imali sjajan osmeh.

Kelj nije povrće koje se s osmehom gleda na tanjiru. Ipak, ono ima brojna blagodetna svojstva za organizam. Stručnjaci ističu da povoljno deluje i na zdravlje i izgled zuba. Da bi osmeh bio blistav, a zubi beli, treba da se žvaće kelj. Listovi kelja su čvrsti i efikasno skidaju mrlje sa zuba.

Jednostavno pomešajte jednu kesicu sode bikarbone i limunov sok. Limunov sok sipajte sve dok ne dobijete gustu pastu kojom možete da operete zube. Mešavina če u početku da da pen. Sačekajte par sekundi da ovaj proces stane, a potom pomoću higijenskog tufera ili vatice utljajte pastu na zube. Ne ispirajte usta vodom 20 minuta, pa ponovite postupak. Nemojte prati zube naredna dva sata.

Jabukovo sirće je nešto što sigurno imate u svojoj kuhinji. Ono je nusprodukt fermentcije jabuka i puno je dobrih sastojaka kao što su minerali i enzimi. Pored svojih mnogobrojnih dobrih svojstava, jedno od njih je sposobnost beljenja zuba. Potrebno je da u čašu vode od 2,5 dl stavite kašiku sirćeta, a zatim ovm rastvorom isperete zube svakog jutra pre pranja zuba. Pre upotrebe obavezno promućkajte bocu u kojoj se nalazi rastvor, jer se sve hranljive materija nalaze na dnu rastvora. Nakon toga obavezno operite zube. Pored toga što jabukovo sirće izbeljuje zube, ono uklanja kamenac i ubija oralne bakterije. Veoma je važno da ne napravite rastvor koji je jači od napisanog jer u suprotnom možete oštetiti zubnu gleđ.

Verovale ili ne, jagode su sjajna namirnica koja vam može pomoći da svoje zube učinite sjajnim, belim i blistavim, jednom rečju savršenim. Bogate su vitaminom C koji pomaže da uklone plak koji zube čini da izgledaju žuti ali i enzim-jabučna kiselina koji pomaže da se uklone površinske mrlje. Izgnječite jagode dok ne napravite pastu. Uklonite višak pljuvačke sa zuba, pripremljenu smesu u većoj količini koristeći četkicu za zube nanesite na zube i istrljajte. Ostavite da odstoji 5min, pa isperite mlakom vodom. Ponavlajte proces kad god imate priliku.

Zubi će biti belji ako ih operete mešavinom lovorovog lista i sušene kore pomorandže. U sud stavite istu količinu mlevenog sušenog lovorovog lista i sušene mlevene kore pomorandže i dodajte malo vode. Nanesite na zube i ostavite da deluje tri do četiri minuta. Onda isperite pastom za zube.

Ulje protiv karijesa i upala 

Uzmite kašiku kokosovog, bademovog ili maslinovog ulja. Ujutro, pre doručka ulje mućkajte u ustima. Nakon 5 do 10 minuta ulje ispljunite i isperite usta mlakom vodom.