E.V.

U toku je obnova Crkve Svetog Nikole u Blektaunu, koju su “Vesti” nedavno i najavile.

Počeli su sveobuhvatni radovi koji će uključiti zamenu zvonika, uređenje fasade, kao i ograde oko crkvenog imanja. Takođe, predviđeno je postavljanje novog ikonostasa, oltara, tronova i celokupnog nameštaja.

Kako navodi uprava crkvene opštine Svetog Nikole, radovi se izvode po uzoru na Manastir Žiča u Srbiji, a trebalo bi da budu u potpunosti završeni za obeležavanje velikog jubileja, 50 godina od osvećenja hrama.

Kako bi crkva u sidnejskom naselju Blektaun što pre zablistala punim sjajem, organizovana je i akcija prikupljanja doborovoljnih priloga na sajtu “GoFundMe”. Kako napominju iz CO Sveti Nikola u Blektaunu, zbog aktuelne zdravstvene krize i restriktivnih mera uvedenih zbog epidemije covid-19, nisu u mogućnosti da organizuju skupove na kojima bi se prikupljala sredstva za obnovu, pa su se odlučili za onlajn akciju.

Tokom prva četiri dana prikupljeno je nešto više od 16.000 dolara, pa ukoliko donacije nastave da pristižu ovim tempom, postavljeni cilj akcije mogao bi da bude ispunjen u narednih desetak dana. Za sve koji žele da svojim prilogom pomognu u obnovi Crkve Svetog Nikole u Blektaunu, donacije se uplaćuju pitem linka: www.gofundme.com/f/st-nicholas-church-blacktown-restoration.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here