Foto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Nekadašnji francuski reprezentativac Žerom Roten danas u ulozi fudbalskog analitičara smatra da je u interesu Pari Sen Žermena i Lea Mesija da se raziđu već u junu iako slavni Argentinac ima dvogodišnji ugovor sa Parižanima.

Mesi je prošlog leta potpisao unosan dvogodišnji ugovor nakon što je neočekivano napustio Barselonu kada je katalonski klub shvatio da ne može da priušti da ga registruje.

Slavni Argentinac je na velika vrata dočekan u Parizu. Sama pomisao da će sarađivati u napadu sa Nejmarom i Mbapeom izazvala je oduševljenje među navijačima PSŽ i ljubiteljima fudbala. Međutim, za sada je njihova saradnja bila samo povremena zbog raznoraznih razloga, bolesti, povreda, ali i slabije forme.

Pariski Sveci su se nadali da će sa ovom trojicom u napadu konačno osvojiti Ligu šampiona, ali ih je Real Madrid eliminisao već u osmini finala.

Mnogi su u Francuskoj razočarani Mesijem. Postigao je samo dva gola u Ligi 1, sedam u svim takmičenjima, što znači da bi prvi put još od 2005-06 kada je počinjao u Barseloni mogao da završi sezonu sa jednocifrenim brojem postignutih golova. Nedavno je posle eliminacije od Reala doživeo zvižduke sa tribina Parka prinčeva.

– Ta Mesijeva ljubavna priča nikada nije zaživela sa Pari Sen Žermenom. Za dobro svih, trebalo bi da se završi u junu – rekao je u svom programu na Radio Monte Karlo Sportu Žerom Roten, nekad i sam fudbaler Pari Sen Žermena.

U međuvremenu, kako se popravila situacija u Barseloni, iz kluba poručuju da Mesiju nikada neće zatvoriti vrata da se vrati na Kamp Nou. To se i dalje čini malo verovatnim, ali može da postoji kao opcija jer se dolazak u Pariz za sada pokazao kao pogrešan korak u Mesijevoj karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here