Za Gvardiolu završen prelazni rok

0

Zadovoljan igračkim kadrom: Pep Gvardiola
 

"Ne trebaju nam novi igrači. Zadovoljan sam ekipom", rekao je Gvardiola, preneli su nemački mediji.

 

On je istakao da se posle povreda u tim polako vraćaju Tijago Alkantara, Rafinja i Frank Riberi. Bivši trener Barselone negirao je da želi da dovede fudbalera Borusije iz Dortmunda Marka Rojsa.

"Nisam razgovarao o njemu sa predsednikom kluba Karl Hajncom Rumenigeom. Imamo osmoricu igrača koji igraju na sredini terena. Osmoricu, to je dovoljno", rekao je Gvardiola.

 

Bajern je ovog leta doveo bivšeg napadača Borusije iz Dortmunda Roberta Levandovskog, defanzivca Valensije Huana Bernata, bivšeg golmana Liverpula Pepea Reinu i fudbalera sredine terena Ajntrahta Sebastijana Rodea, a prodao je Tonija Krosa Real Madridu i napadača Marija Mandžukića Atletiko Madridu. U Dortmund su ovog leta došli Matijas Ginter iz Frajburga i tri napadača da nadoknade odlazak Levandovskog: Ćiro Imobile iz Torina, Adrijan Ramos iz Herte i and Đi Dong-von iz Augzburga. Levandovski će debitovati za Bajern sutra u Superkupu Nemačke, protiv svog bivšeg kluba Borusije.

 

Većina fudbalera obe ekipe se tek vratila sa produženog odmora, posle osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu sa reprezentacijom Nemačke. Gvardiola je rekao da su samo osmorica ili devetorica fudbalera potpuno spremni za utakmicu i da će najverovatnije u tim uvrstiti i neke mlade igrače. U ekipi Borusija neće biti kapitena Matsa Humelsa, koji je juče počeo s trenizima, kao i Rojs, a povređeni su Nuri Sahin, Jakub Blažčikovski i Ilkaj Gundogan. Borusija je prošle godine osvojila Supekup pobedom protiv Bajerna od 4:2, a to je bila prva zvanična utakmica Gvardiole na klupi Bajerna.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here