EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovska policija

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja pozdravio je akciju policije na severu Kosova protiv šverca, istakavši da kosovska policija radi danonoćno na obezbeđivanju reda.

– Kada agencije za sprovođenje zakona preduzimaju mere protiv organizovanog kriminala, te akcije moraju biti dobro osmišljene i odlučne. Kosovska policija je zadužena za obezbeđenje reda i borbu protiv šverca. Da bi ispunili obavezu, naši policajci moraju da rizikuju svoje živote – izjavio je Svečlja.

On je naglasio da su sinoć na severu Kosova, nakon, kako je kazao, “napada švercera”, službenici policije akciju izveli na najbolji način.

– Oba švercera su uhapšena. Ali za njihovo hapšenje bila je potrebna intervencija specijalne jedinice. Pet policajaca je povređeno, a dva policijska automobila su oštećena – istakao je Svečlja i dodao da je tužilac osnovnog tužilaštva odmah pustio na slobodu jednog od švercera, koji je napao policiju.

On je apelovao na pravosudne organe, sa posebnim akcentom na Tužilaštvo, da se ozbiljnije pozabave predmetima koje im je uputila policija.

– Nespremnost pravosudnih organa da postupe automatski se pretvara u osnaživanje kriminalaca i povećanje njihovog samopouzdanja. Mora da se desi suprotno, da se uspostavi pravosudni sistem i da se odvrati zločin. Kriminalci ne bi trebalo da misle da mogu da napadnu policiju, a zatim da se izvuku. Organi države, reda i pravde imaju samo jedan cilj: da vrate red i bezbednost u normalu, a ne da napadaju našu policiju niti da krše pravila i zakone – nastavio je Svečlja.

Svečlja je izrazio poštovanje i zahvalnost policajcima koji, kako je istakao, rizikuju svoje živote da bi sprovodili zakone.

– Svaki pokušaj ubistva mora biti kažnjen strogo i brzo, bez ikakvog oklevanja i uz učešće svih institucija u skladu sa njihovim ulogama i dužnostima – zaključio je Svečlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here