Lična arhiva
Veliki borac: Milan Rabrenović

Najteža muka za svakog roditelja jeste da im je dete bolesno, a oni ne mogu da mu pomognu. Takav usud snašao je roditelje Milana Rabrenovića, 21-godišnjeg mladića iz Priličkog Kiseljaka kod Ivanjice, koji je oboleo od autizma. Roditelji se godinama bore da svom sinu vrate tračak nade u bolje dane.

Danijela i Ivan, hrabri roditelji ovog bolesnog mladića, život su posvetili sinu, a ljubav i pažnju su mu darivali neprestano. Ipak, njihovog sina pogodile su i druge zdravstvene tegobe. Miki, kako ga od milošte zovu, prošao je brojne operacije, čak osam do svoje 20. godine ne bi li prohodao.

Požrtvovani roditelji kao i tri godine mlađi brat se bore da Miki stane na svoje noge i hoda bez bolova.

Ovih dana javila nam se mama Danijela, koja nam je predočila da njen sin veoma teško hoda.

– Poslednju operaciju imao je 8. marta prošle godine. Trebalo je da idemo na rehabilitaciju u Ribarsku banju, ali nažalost nemamo sredstava za to – priča hrabra majka.

U međuvremenu, otkako se nismo čuli, i otac Ivan je ostao bez posla.

– Već dva meseca nema stalni posao. Radi ponešto, dovija se kako zna i ume, ali sve je to nedovoljno – priča Mikijeva mama. Jedini stalni prihod im je novac od tuđe nege.

Tračak sreće

Radost u kuću im unosi mlađi sin Mladen, koji ima 18 godina i koji je odličan učenik. On se trudi da pomogne majci oko bolesnog brata.

U nastavku razgovora s njom, potvrdila nam je da uprkos svemu ne sme i ne želi da odustane od borbe za svog sina, jer Miki zaslužuje bar tračak sreće. Ona se nada da će humani ljudi iz dijaspore pomoći njenom sinu.