A. Vučićević
Ajvar platila telefonom: Jorgovanka Tabaković

Narodna banka Srbije u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica i trgovinskim lancem Merkator S predstavila je novi projekat od nacionalnog značaja: instant plaćanje IPS QR kodom, koji je Srbiju stavio među lidere u Evropi i svetu. Za ovakav način plaćanja dovoljno je da kupci poseduju mobilni telefon i instaliranu aplikaciju.

Prva koja je imala priliku da isproba ovaj inovativni način plaćanja bila je guvernerka Narodne banke Jorgovanka Tabaković, koja je svojim mobilnim telefonom platila ajvar, džem i kačkavalj domaćih proizvođača.

– Za mene će ovaj dan ostati upamćen u istoriji Narodne banke Srbije, Banke Poštanska štedionica i trgovinskog lanca Merkator S, kao dan kada je prvi put građanin Srbije mogao da krene u trgovinu samo sa mobilnim telefonom – rekla je Jorgovanka Tabaković.

Predsednik izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić istakao je da u potpunosti prate trendove.

– Mi smo prva banka u Srbiji, koja je upravo zahvaljujući NBS ponudila ovaj savremeni metod plaćanja. Imamo tradiciju 98 godina, pratimo zahteve digitalnog društva, banka se uklapa u ciljeve stvaranja bolje i uspešnije države Srbije. Mi smo banka tradicije i modernizacije – rekao je Kekić.

Pratimo trendove: Bojan Kekić

Violeta Kovačević, Izvršna direktorka Merkatora S, istakla je da će ovu uslugu moći da koriste klijenti Banke Poštanska štedionica u svim Merkator, Idea i Roda objektima. Guvernerka Tabaković, kaže da će uskoro plaćanje IPS QR kodom biti dostupno i za korisnike drugih banaka i trgovinskih lanaca.