Za Mirjanom u Đurđevdan

0

Probe su redovne: Članovi Đurđevdana

– Mirjana Stanković je godinama radila u društvu Bratstvo i bila jedna od najzaslužnijih za njegov uspon. Bez povoda je isključena iz udruženja, tako da je 90 odsto roditelja i dece malog i srednjeg uzrasta otišlo za njom. Osnovali smo novo društvo, KUD Đurđevdan, po svim zakonskim pravilima. Mirjana je jednoglasno izabrana za predsednika. Imamo kompletnu Upravu po važećem Statutu – kaže Grujić, koji je kao i većina ostalih bio član Bratstva.

 

Logo i zastava

U nedelju će članovi Đurđevdana, najviše mladi, održati sastanak. Planirano je da se promoviše logo novog udruženja i zastava. Tada će se znati više detalja o terminima i mestu proba. Inače članovi su već od dana osnivanja, 14. septembra, odmah počeli probe, ali je plan da se što pre nađu stalne prostorije odnosno sedište KUD-a Đurđevdan.

Mada je reč o kulturno-umetničkom društvu, sudeći po broju i raznovrsnosti, Đurđevdan može da ima i status kluba. Naime, osnovane su folklorna, umetnička, dramska, slikarska, muzička i sportska sekcija.

Oni rade od 14. septembra ove godine i na takav korak si se isključivo odlučili roditelji dece. Trenutno društvo broji oko 30 polaznika, ali dosta se njih najavilo da će se učlaniti.

– Deca i roditelji nas stalno zovu i žele da igraju folklor, bilo veliki ili mali. Pre neki dan su na probu došla dva momka za srednji i dve devojčice za mali uzrast. Da budem iskren, mi sve ovo radimo za našu omladinu, koja će jednog dana nastaviti rad – ističe Grujić koji ne želi da polemiše preko medija o razlozima razlaza sa bivšim klubom.

Sada u glavom gradu pokrajine Tirol srpska zajednica ima tri udruženja – Bratstvo, Ostrog i Đurđevdan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here