Za najmlađe najviše radosti

0

Dočekali lepše dane: Porodica Igrutinović
 

– Nataša nas se često seti, pozove telefonom da vidi kako smo, ali i pošalje novčanu pomoć kada može. Koliko smo joj samo zahvalni na svemu što je učinila za nas, i što nastavlja da čini, teško je rečima opisati. Paketu punom slatkiša najviše su se obradovale moje unuke, Radičine ćerke, sedmogodišnja Danijela i petogodišnja Dušica.

 

Činjenica je ta mi danas živimo bolje od kada su "Vesti" pisale o nama po prvi put. Nismo više gladni i žedni, živimo od poljoprivrede i našeg malog stada ovaca i koza.

Žive od malog stada

Podsećanja radi, plemeniti zemljaci su Igrutinovićima svojevremeno, najpre obezbedili novac za vađenje ličnih dokumenata što je bio uslov da dobiju socijalnu pomoć i dečji dodatak. Izvršene su najnužnije opravke na udžerici u kojoj žive, a kupile su i malo stado ovaca, koje su udvostručili i od koga se i danas izdržavaju. Samim tim, dve majke su obezbedile, koliko-toliko, budućnost svoje dece.

Novac uglavnom trošimo na hranu, pa svaka vanredna para ili ovako lepa pošiljka, zakrpi neku rupu u našem i više nego skromnom kućnom budžetu. Natašina novčana pomoć nas je sad posebno obradovala, jer smo nedavno izgubili pravo na socijalnu pomoć, pa samo ćerka Radica prima dečji dodatak, a najstariji sin Miloš ide retko u nadnicu, jer nema mnogo posla. Snalazimo se kako znamo i umemo. Nije lako nimalo, ali je opet bolje nego pre pet godina, kada smo bili na ivici gladi i potpunog beznađa – rekla je u telefonskom razgovoru našim novinarima Marina Igrutinović.

Uslovi u kojim dve nezaposlene majke, Marina i njena 29-godišnja ćerka Radica, podižu petoro dece, danas nisu ni nalik onima kada je reportaža o njima objavljena na stranicama našeg lista. Zna to dobro i dobrotvorka iz Nemačke koja ih nije zaboravila, kao ni to da se i danas bore za svoje bolje sutra, zbog čega im povremeno pomaže u okviru mogućnosti.

 

POZIV DONATORIMA

 Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here