Za Natašu dva zlata

0

Devojka od zlata: Nataša Jubecić

 

Nataša je oba zlata osvojila u kadetskoj konkurenciju (do 16 godina starosti), ali u dve različite težinske kategorije. Ona je na putu do najsjajnijeg odličja u kategoriji do 46 kg imala problema u polufinalu sa domaćom takmičarkom Katarinom Miksni, kojoj se sudije bile naklonjene. U više navrata joj nisu davali poena, što je naljutilo, pa je rivalku dva puta oborila na pod. Što je sigurno, sigurno je! U finalu je ostvarila glatku pobedu protiv Tanje Kaimel iz Graca.

Vladimir od bronze

Peh: Vladimir Jovanović

Natašin brat Vladimir Jovanović se, takođe, u Štajemarku okitio medaljom i to bronzanom. On se takođe borio u dve težinske kategorije (do 57 i do 63 kg) kadetske konkurencije. U obe je ispao od Aleksandra Maselja, koji je višestruki šampion Slovenije. U kategoriji do 63 kg bila je to borba u četvrtfinalu, a u kategoriji do 57 kg sastali su se u polufinalu pa mu je uprkos porazu pripala bronzana medalja. Inače, i Vladimir ima kolekciju sa više od 20 medalja sa raznih takmičenja. Ove godine je bio treći u Austriji i drugi u pokrajini Tirol, a u pionirskoj konkurenciji (2010. godine) i on se sa oba takmičenja vratio sa zlatom.

Drugi zlatnu medalju Nataša je osvojila u kategoriji do 50 kg. Tu je, takođe, imala problema u polufinalu. Iako je bila ubedljiva protiv Slovenke Šperle Borštnar na nekih 40 sekundi pre završetka dobila je udarac od protivnice u rebro. Uprkos jakih bolova uspela je uspešno da privede borbu kraju i posle ukazane lekarske pomoći bila je spremna za finale gde se sastala sa klupskom drugaricom. Finalna borba je bila veoma interesantna, jer su obe vrlo dobri borci, dobro se poznaju, pa je publika mogla da uživa i da vidi sve draži kik-boksa. Ipak, Nataša je i iz ovog meča izašla kao pobednica.

Inače, Nataša je višestruka prvakinja pokrajine Tirol i Austrije i osvajač medalja na raznim turnirima kako u Austriji, tako i u inostranstvu i to u raznim uzrastnim i težinskim kategorijama. Od kada je 2007. osvojila prvu srebrnu medalju do danas se okitila sa više od 40 titula od kojih su većina zlatnog sjaja.

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here