Za ova zanimanja vam ne treba fakultet, a brzo ćete naći posao

0
Zašto čekate ako nemate posao? Prekvalifikujte se u krojača
 

Na prvom mestu se našao šivač konfekcije, koji u proseku ima platu nešto preko 20.000 dinara.

Zaista, ako malo proguglate, videćete veliki broj oglasa za šivača, a razlog verovatno leži u činjenici da je sve manje mladih koji se odlučuju za ovu vrstu posla, pa su obično ta mesta u srednjim školama slabije popunjena.

Pri samom vrhu liste je i krojač, koji u proseku ima nešto višu platu, i to u iznosu od 28.000 dinara. Međutim, ovo je zanat u kom novac može lako da se zaradi i "sa strane".

U srednjim ekonomskim školama možete pronaći smer ekonomski tehničar, koji se takođe nalazi među najtraženijima.

Prosečna plata ekonomskog tehničara je oko 30.000 dinara, a obrazovanje traje četiri godine. Tražene su i knjigovođe kao i arhivari.

Već po običaju na ovoj listi se nalaze i medicinske sestre, iako popularnost Srednje medicinske škole nije opala. Medicinska sestra u Srbiji ima platu 36.000 dinara, a otprilike isto prima i pedijatrijska sestra, koja je isto tako tražena.

Administrativni tehničari su takođe traženi, a da biste stekli ovo zvanje potrebno je da završite Pravno-poslovnu školu u trajanju od četiri godine. Prosečna plata je oko 33.000 dinara, a ovi kadrovi su traženiji od, primera radi, mašinskih inženjera.

Ponovo su među najtraženijim zanimanjima i prodavci, čija plata varira u zavisnosti od radnog mesta, ali je u proseku oko 25.000 dinara.

Zanimljivo je da su jako traženi i portiri, kao i pekari, bravari i stolari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here