EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković došao je na korak od dva istorijska podviga: osvajanja sva četiri ovogodišnja gren slema i rekordne 21. gren slem titule u karijeri.

On je u polufinalu US opena pobedio Aleksandra Zvereva sa 3:2 i revanširao se Nemcu za poraz u polufinalu olimpijskih igara u Tokiju.

– Nije me iznenadio sad na ovom nivou. Toliko puta smo igrali jedni protiv drugih Zverev i ja, Medvedev i ja, i tu nema nekih velikih tajni. Naravno da se svako od nas trudi da se taktički postavi kako treba i prikrije određene taktičke zamisli na terenu. Svima nam je jesno sa kim igramo – rekao je Đoković i nastavio:

– Sad je, naravno, najveći zadatak i poduhvat da ti izvedeš ono sve što si zamislio. To je baš onako teško jer se retko kad dešava da izvedeš baš sve što si zamislio. Zato je gren slem ono što jeste. Zato se čovek sprema dugo vremena, pa i godinama, da bi došao u situaciju da se bori za gren slem trofej.

Naš najbolji teniser će u svom devetom finalu US opena, u nedelju od 22 časa igrati protiv drugog tenisera sveta Danila Medvedeva.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here