Privatna arhiva
Uspešna organizacija: Konzul Svetomir Todorović (treći sleva sedi) s komisijom

Tačno i bez kašnjenja otvoreno je biračko mesto broj “41” u konzulatu u Štutgartu, gde su zabeležena rekordna izlaznost i ubedljiva pobeda predsednika Aleksandra Vučića.

Prijavom u birački spisak pravo da glasaju obezbedilo je 1.254 naših građana. Od toga je došlo i ispunilo svoje građansko pravo njih 937 (74,72 odsto).

Generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Dragan Dimitrijević rekao je da je zadovaljan uspešnom organizacijom. On je istakao da je biračko mesto na vreme otvoreno i zatvoreno, a da je izlaznost bila više nego dobra.

– Držali smo se i epidemioloških mera, nije zabeležen ni jedan problem. Zahvalio bi se svima koji su našli vremena da dođu i obave svoju građansku dužnost, a izbornoj komisiji i članovima čestitam na profesionalno urađenom zadatku – rekao je Dimitrijević.

Nešo Marić bio je član proširenog sastava izborne komisije ispred SNS-a, a inače je predsednik Srpskog kulturnog udruženja “Karađorđević” iz Rojtlingena.

– Broj prijavljenih za glasanje i izlaznost su za svaku pohvalu. U odnosu na poslednje izbore broj glasača se udvostručio, a očekujem da će nas sledeći put biti još više. Opozicija je učestovala u izborima i u radu izborne komisije. Sam tok izbora i rad komisije prošao je u najboljem mogućem redu. Nije zabeležen ni najmanji problem što je za najveću pohvalu – kazao je Marić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here