Za princa Harija – 150.000 dolara

0

Cena za posetu princa Harija? Sitnica
 

Tako je, na primer, Aung San Su Kji, lider burmanske Nacionalne lige za demokratiju, koja je provela skoro 15 godina u kućnom pritvoru, ovde provela pet noći u novembru i decembru i ceo račun za nju iznosio je ispod 40.000 dolara. Njen boravak uključivao je govore na univerzitetima i u sidnejskoj Operi, kao i sastanak sa prvim ministrom Tonijem Abotom.

Dalje, oko 12.000 dolara potrošeno je za jednodnevnu posetu prvog ministra Novog Zelanda Džona Keja u oktobru. Potpredsednik Indonezije Boedino boravio je šest noći u novembru, za vreme tenzija između Australije i njegove zemlje, u vezi sa optužbama o špijuniranju, kao i politikom koalicije o vraćanju azilantskih brodova. Njegovo putovanje koštalo je poreske obveznike oko 151.000 dolara, odnosno za jedno noćenje 25.000.

Trošak za princa Harija iznosio je 75.000 dolara po noćenju. Kabinet prvog ministra ne pruža analize novca potrošenog na princa Harija, ali navodi da "širok dijapazon troškova tih poseta može da uključuje prevoz, smeštaj i druge".
Kabinet takođe pokriva i troškove poklona za službene goste, prema zvaničniku kome je postavljala pitanja lider laburista u Senatu Peni Vong.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here