Za princeze plemićka pomada

0

Napravite je same i uživajte u svojoj koži

Oni koji su koristili ovu kremu tvrde da posle nekoliko dana upotrebe koža postaje meka, baršunasta i svilena, a najbolje od svega jer ima nekoliko svojstava, podmlađuje i regeneriše kožu. Skuplja pore i čisti kožu, koja zahvaljujući tom dejstvu postaje vlažnija, zategnuta i zdrava. Takođe, sužava kapilare i smanjuje crvenilo, umanjuje mogućnost nastanka akni i sitnih bubuljica.

Posle nanošenja ove pomade koža nema masni sjaj, jer jednostavno, vlaži kožu, a ten željan hidriranja, brzo je upija. Njena prednost su prirodni sastojci i sigurnost.

 

Automatski izbija u prvi plan i nije zamena, čak ni za brendirane pomade, a oni koji su je probali tvrde da je delotvornija od svih krema do tada! Odgovara svim tipovima kože, ali svaka je priča besmislena, dok je sami ne isprobate na svojoj koži…

 

Probajte i bićete zadovoljni. A ovako se pravi:

Potrebno: 150 g kisele pavlake, 30 ml 70 % alkohola ili tinkture od nevena, ako je koža problematična, pa ako koristite neven tinkturu velike su šanse da i neki ožiljci (ako ih imate) zarastu i postanu nevidljivi. Dve kašike svežeg krastavca, kašika maslinovog, ili nevenovog ulja, sveže žumance i nekoliko kapi eteričnog ulja (po izboru) i kutija od 200 ml.

Priprema: Dobro umutiti pavlaku i žumance, dodati sok od krastavca i ulje, pa na kraju i alkohol. Sve dobro promešati i preručiti u kutiju. Staviti u frižider da se zgusne i čuvati je u hladnjaku, dobro zatvorenu. Rok trajanja ove kreme je tri meseca.
 

Sve kozmetičke proizvode kućne radinosti treba čuvati dobro zatvorene. Komadić folije ili mastan papir stavljen na otvor teglice i poklopac biće dovoljna zaštita za kremu.

 

Oplemenite pomadu vitamnima

Ukoliko želite možete svoju kremu da oplemenite dodavanjem vitamine A, E ili AD kapima, eteričnim uljima koji takođe pomlađuju kožu lica. Ako nemate alergiju na med, pola kašičice meda će biti idealno za revitalizaciju kože. Sve to dodati pre sipanja alkohola u smesu. Najbolja eterična ulja za ovu kremu su: ulje od narandže, jasmina, lavande, a ulje čajevca je odlično za problematičnu kožu. Dodati samo nekoliko kapi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here