commons.wikimedia/Austrian Airlines

“Svi građani koji budu želeli da putuju avionom moraće da imaju test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju”, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je istakla da je Srbija spremna da otvori avio-saobraćaj, ali da će se to učiniti u dogovoru sa Evropom, s obzirom na to da još uvek nigde nema putničkih letova.

– Naši avioni, posada i aerodromi spremni su da započnu letove, ali kako se budemo zajednički dogovarali sa Evropom, tako ćemo i otvarati letove. Po nekim preporukama, govorimo o intervalu između 15. i 18. maja – rekla je ona.

Mihajlovićeva je ukazala i na to da će se u putničkom avio-saobraćaju voditi računa o merama bezbednosti, u skladu sa preporukama lekara.

– Sve mere koje donosimo u skladu su sa stavom lekara i struke. Što se tiče mera bezbednosti u avio-saobraćaju, svi koji budu želeli da putuju moraće da imaju test na koronu koji nije stariji od 72 sata, a kada slete ići će u izolaciju – navela je ministarka.

Apelovala je na građane da budu oprezni i ne kupuju avio-karte koje već sada nude neke lou-kost kompanije, imajući u vidu da država još nije izdala nijedno odobrenje za rad.

– Da bi bilo koji avion poleteo ili sleteo na naš aerodrom, potrebno je rešenje ministarstva i direktorata za civilno vazduhoplovstvo. Mi takva odobrenja za rad nikome nismo dali i vrlo je rizično sada kupovati karte, jer nije sigurno kada će letovi krenuti – rekla je Mihajlovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here