Pexels

Potrebno je da obratite pažnju na šminku, jer ona igra veliku ulogu u ukupnom izgledu i mišljenju koje drugi stvaraju o vama.

Važan je kvalitet

Kada govorimo o šminki za kancelariju, važno je da je ona kvalitetna, jer vaše lice mora da izgleda sveže celog dana.Ako želite da ujednačite ten, stručnjaci savetuju da počnete s dobrom podlogom koja stvara utisak glatkog, negovanog i odmornog lica.

Nanesite tanak sloj podloge na očišćeno i pripremljeno lice kako biste postigli najbolji mogući izgled. Korektor nanesite na područje ispod očiju, fleke i, eventualno, bubuljice.

Važno je da se ne vide tragovi

Kako biste sprečili “skidanje” šminke, preko podloge nanesite tanak sloj pudera u prahu.

Tako ćete da odstranite višak masnoće s lica i postignete željeni izgled. Lice uvek možete da osvežite rumenilom. Birajte prirodne boje, nijansu breskve ili nežno roze.

Taman ten

Ako imate tamniji ten, rumenilo može da bude boje terakote ili smeđih nijansi. Ono na šta upozoravaju stručnjaci je da izbegavate crvene i svetlo-ružičaste boje, jer takva rumenila u radnom okruženju stvaraju veštački izgled.

Istaknite oči

Kada šminkate oči, koristite tople nijanse senki, navode stručnjaci. Svetloroze, smeđa, zlatna ili boja breskve dobar su izbor za gotovo sve tipove kože i tena, a slažu se dobro i sa svim bojama odeće.

Boje koje bi trebalo da izbegavate ili da ih pažljivo koristite su plava i zelena i sve druge jake boje.

Ako ne stavljate mnogo senke, oči možete da definišete kreonom, koji treba da povučete duž ivice gornjeg kapka.

Za kraj, nanesite crnu maskaru na gornje i donje trepavice. Kada je reč o usnama, tokom radnog vremena najbolje je koristiti sjaj za usne, u nežnoroze ili boji breskve. Cilj je da se postigne prirodan, svež i nenametljiv izgled.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here