Transfer Luke Jovića u Real bio je top-tema na evropskom tržištu transfera. U jednom momentu naš reprezentativac bio je na vrhu, ali kako vreme odmiče pada sve niže na listi najvrednijih transfera leta 2019. godine.

Očekivalo se to, s obzirom na najave koje su stizale sa Iberijskog poluostrva. U akciju se krenuli Atletiko, Barselona i Real… poslednju reč nisu rekli Engezi i Nemci…
Na prvom mestu trenutno je mlađani Žoao Feliks, slede Grizman i Azar o kojima se puno pričalo poslednjih 12 meseci. Srbija ima i tajni adu, a kec iz rukava mogao bi da bude Sergej Milinković Savić! Lacio traži 100, pojedini klubovi nude 80 miliona evra pa bi popularni SMS mogao da se probije u top 5!
Sergej Milinković Savić je i dalje fudbaler Lacija, ali, Mančester junajted je navodno ponudio Laciju 80 miliona evra za SMS-a, javlja Skaj Italija.
Međutim, rimski klub nije zadovoljan ponudom jer traži okruglo 100 miliona za srpskog reprezentativca. Već mesecima se spekuliše o potencijalnom rekordnom transferu kada su u pitanju srpski fudbaleri, ali osim medijskih nagađanja nije bilo zvaničnih podataka. Italijanski mediji podsećaju da se Milinković Savić dovodio u vezu i sa prelaskom u Juventus, Milan, Inter i Pari Sen Žermen.
Srpski vezista ima sa Laciom ugovor do juna 2023. godine.
TOP 10 TRANSFERA OVOG LETA:
1. Žoao Feliks (Benfika – Atletiko M) 139.200.000 evra
2. Antoan Grizman (Atletiko M – Barselona) 120 miliona
3. Eden Azar (Čelsi – Real), 100.000.000
4. Lukaš Ernandez (Atletiko M. – Bajern) – 80
5. Frenki de Jong (Ajaks – Barselona) – 75
6. Rodri (Atletiko M – Mančester S) 70
7. Luka Jović (Ajntraht – Real) – 60
7. Tangi Ndombele (Lion – Totenhem) 60
8. Aron Van-Bisaka (Kristal Palas – Mančester J) 50,1
9. Eder Militao (Porto – Real) – 50

10. Ferlan Mendi (Lion – Real) – 48

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here