Za školu u Srbiji 1.100 franaka

0

 

Pobednici: Kristina Pejović, Nemanja Lečić i Stefan Stefanović
 

Učesnici su bili đaci, a birala se najlepše osmišljena i originalno napravljena maska, ručno napravljena, a žiri je za takvu proglasio masku devojčice Kristine Pejović sa nazivom "veštica", drugo mesto pripalo je Nemanji Lečiću koji se maskirao u transformera, dok je treću poziciju zauzeo Stefan Stefanović koji se svojom maskom "preobrazio" u drvo.

 

Nagrade i brdo kolača

Prva nagrada je bila 100 franaka, uz knjigu i CD, druga 70 franaka, knjiga i CD, a treća 50 franaka, knjiga i CD. Svi učesnici su dobili utešne nagrade, a sve njih je obradovalo i brdo kolača koje su napravile vredne članice udruženja žena Suzana Hunciker, Milica Petrović, Olga Jovanović, Nadica Gavrilović, Verica Mošić, Cica Jovanović i Vesna Kravar.

Pored velikog broja roditelja, ovoj humanitarnoj manifestaciji prisustvovali su i ugledni gosti među kojima su bili Zvonimir Jovanović, potpredsednik Skupštine dijaspore, koji je pozdravio sve prisutne, ispred KUD Kolo Boško Lopušina, dugogodišnji i poznati aktivista Miloš Damjanac, kao i Zoran Jovanović, dugogodišnji sindikalac Unije.

Skup i sve roditelje pozdravila je i predsednica udruženja Vesna Kravar, domaćica i članica udruženja srpskih žena Olga Jovanović, kao i učiteljica Snežana Šarović. Žiri je radio u sastavu Jelena Ilić, Danijela Stanković i Milena Tasić. Nisu imale nimalo lak zadatak.

– Bio je tačno 31 učesnik, maske su bile različite, zanimljive i dobro osmišljene pa su se tu našle veštice, leptiri, pirati, mišići, Crvenkapa, mace, drvo i mnoge druge – kaže za "Vesti" jedna od članica žirija Danijela Stanković.

 

Maca i frula

– I ja sam svoju masku sama osmislila, a mama mi je pomogla da sašijemo sve kako bih što vernije predstavila macu. Ovoga puta moja maca nije bila među tri najbolje, ali sam se lepo zabavila i događaj je bio jako interesantan – poverila nam je Jelica Lazić, koja je publiku zabavila fantastičnom svirkom na fruli.

– Tražili smo od dece da nekoliko puta prošetaju ispred žirija kako bismo doneli što pravedniju odluku, usvojile smo kriterijum da maska bude dobro osmišljena, da ne bude gotova kupljena nego da to bude delo dečje mašte i umeća – objašnjava Danijela čime se žiri najviše rukovodio u donošenju i proglašenju najbolje maske.
Članice žirija su se složile da je najbolja Kristinina maska, ona je dobila najviše bodova.

– Ja sam sama osmislila i napravila svoju masku, sve sam sama uradila i veoma sam srećna što je baš moja maska dobila najbolju ocenu – priča vidno uzbuđena i srećna Kristina Pejović.

– Veče je bilo zabavno, dobro organizovano, sa dosta učesnika, roditelja i drugih gostiju. Posebno želim da naglasim da je retkost da se ovako nešto organizuje i veče posveti deci. Uvek društva i klubovi prave fešte za odrasle, a večeras su mališani bili u glavnoj ulozi što je svakako zasluga naših učitelja i ja im čestitam na tome i zahvaljujem se u svoje ime i svih onih koji su uživali i dobro se zabavili – istakla je svoje oduševljenje baka Srbijanka Lečić, koja je na maskenbal dovela svoje unuke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here