Za skupštinskom govornicom 6 puta izgovorila reč na “K” i još svašta

0

Jezičkim dvosmislenostima zadovoljila i parlamentarce i mornare
 

Peni je u spornom govoru izigravala da se bori za prava životinja i šest puta izgovorila "kur*c", pet puta glagol "povaliti", a tokom rasprave o živini spomenula je imena najmanje šest aktivnih mornaričkih oficira, što je izgleda takođe bio deo oklade.

 

Za muški polni organ je koristila engleski izraz "cock", koji ima dvostruko značenje – muški polni organ, ali u vulgarnom značenju, i petao. Glagol "povaliti" koristila je u kontekstu poleganja kokošjih jaja. Tako je ispalo da nije opsovala, iako je koristila seksualno eksplicitne izraze.

 

Ovaj dvosmisleni govor je uživo prenosila televizija, a izazvao je i reakciju jednog poslanika, koji se izgleda ponadao da je Peni stvarno zainteresovana za temu o kojoj je razglabala. Sve je zaintrigiralo i predsednika parlamenta, koji je tokom njenog izlaganja beležio predloge, ili možda dvosmilene reči. Posle neobičnog govora, Mordaunt je ponosno nazvala svoje društvo kako bi se pohvalila da je izvršila svoj deo oklade.

 

 

Peni Mordaunt je do nedavno bila prva na listi najseksi parlamentarki u Britaniji, a učestvovala je i u jedonm ronilačkom rijalitiju. Zbog toga se našla se na udaru kritika svojih kolega iz opozicije.

 

Poslanica iz Laburističke partije Kejt Hoj kaže da je Peni svojim ispadom trivijalizovala parlament. "Trebalo bi da shvati da parlament nije rijaliti šou. Javnost očekuje da se poslanici bave ozbiljnim pitanjima. Tužno je što je zloupotrebila parlament na ovakav način", rekla je Hoj.

 

Međutim, Peni na optužbe odmahuje rukom. "Ako sam nekoga uvredila, žao mi je. Slobodno me kritikujte", kratko je rekla.

 

Da je sporni govor bio samo predstava Peni je priznala prošle nedelje dok je primala nagradu časopisa "The Spectator" koji ju je proglasio poslanicom godine i to zbog govora u kojemu je po prvi put u istoriji na parlamentarnoj sednici u Ujedinjenom Kraljevstvu izrekla reči "penis" i "testisi".

 

"Moji prijatelji iz mornarice u Dartmut mislili su da bi bilo sjajno kada bih svoj imidž dame odbacila upotrebom konkretnih ružnih reči tokom jednog od naših treninga. Nisu uspeli da me nagovore na tako nešto, ali kasnije tokom zajedničke večere kaznili su me zbog neposlušnosti. Naredili su mi da moram da kažem ‘kur*c’ nekoliko puta tokom govora u parlamentu i pritom spomenem imena svih prisutnih oficira", ispričala je Peni na dodeli nagrade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here