Za socijalne radnike menjamo Zakon

0

Vulin: Ako nasilje ne može da se iskoreni, ono može da se smanji
 

"Hoćemo da promenimo zakon o socijalnoj zaštiti da bismo ojačali ovlašćenja socijalnog radnika, jer je on taj koji hoće i spreman je da radi i na prevenciji nasilja i na posledicama", kazao je Vulin novinarima tokom posete Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Moše Pijade" u Beogradu.

 

On je komentarišući izjavu poslanika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Mehe Omerovića da su radnici centara za socijalni rad odgovorni za nasilje rekao da su ti ljudi "čestiti i vredni", te da nije moguće prebaciti krivicu za uzroke nasilja na njih.

 

"Nadam se da Omerović ne zna o čemu govori, jer ako zna, onda je to zlonamerno, jer da zna o čemu priča onda bi znao da se nasilje prvo prijavljuje policiji", objasnio je ministar.

 

Vulin je povodom Svetskog dana prevencije zlostavljanja i zanemarivanja dece istakao da je svako zlostavljanje dece "ožiljak na licu društva u kome je dete takvu nesreću doživelo".

 

"Ako nasilje ne može da se iskoreni, ono može da se smanji i mora oštro i primereno da se kažnjava i to je posao čitavog društva", kazao je Vulin.

 

U Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Moše Pijade" trenutno se nalazi 45 dece svih uzrasta koji su pretpreli neku vrstu zlostavljanja, a kapacitet centra je 48 mesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here