Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za „tango potrebno dvoje“.

Vučić je kazao da je Srbija bila i ostala spremna za razgovore bez obzira što neki drugi to nisu.

– Za razliku od njih, ne mogu da se igram igara okrivljavanja. Nešto mora da se promeni u društvu u Prištini, da razumeju da samo kompromisno rešenje jeste rešenje i da se neće dogoditi da neko uzme čekić i lupi mene u glavu ili Srbiju, pa će onda Srbija da prizna nezavisnost – rekao je on.

Poručio je Prištini da sednu i razmisle šta bi mogli da bude suštinsko, kompromisno rešenje.

– Mi smo spremni za razgovore i teška rešenja, jer lakih nema – zaključio je on.

Zbog obolelog od korone odložen ekspertski sastanak

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazane za 28. septembar u Briselu, jer je neko iz pregovaračkog tima u Briselu oboleo od korone, ali i naglasio da je srpska delegacija uvek spremna za razgovor.

– Neko od saradnika, od ljudi iz okruženja šefova pregovaračkog tima u Briselu oboleo je od korone, tako da će verovatno svi u karantin. Mislim da je to razlog, tako da, verovatno, neće biti ničega – rekao je Vučić upitan da li će biti razgovora na tehničkom nivou.

Vučić je rekao da se, međutim, nikad ne zna, kao i da je sprska delegacija uvek spremna.

Razumem ljude na KiM i transparente na jezeru Gazivode

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razume reakciju Srba sa KiM koji su okačili transparente zahvalnosti predsedniku SAD Donaldu Trampu, jer su od drugih američkih predsednika i administracija “mnogo pretrpeli”.

– Srbi na KiM se nadaju i čekaju dobar signal, neko im je rekao da će se napraviti fizibiliti studija kako bi se podelilo energetsko bogatstvo Gazivoda, pošto do sada nisu imali ni jedan kilovat. Za mene je to što su okačili ljudska reakcija i to su sami uradili – rekao je Vučić.

Tramp je, dodaje, doneo i novi “vetar” u razvoju odnosa Srbije i Amerike, i veruje da će takav odnos prema njemu ostati, bez obzira na ishod predsedničkih izbora u Americi.

– Mislite da treba da volimo i klečimo pred onima koji su bombardovali našu zemlju? To se neće dogoditi – naglasio je Vučić.

Kaže da je ambasador SAD Entoni Godfri promenio pristup i da je zato toliko poštovan u Srbiji i zbog čega je popularnost Amerike u Srbiji porasla, prema istraživanjima, za samo 11 meseci sa 8,5 na skoro 26 odsto.

60 odsto stranih investicija za ceo ZB završi u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć izjavio je da 60 odsto stranih direktnih investicija za ceo Zapadni Balkan završi u Srbiji.

– To nikad ranije nije bilo – istakao je Vučić.

On je rekao da čeka 30. septembar i da će zatim moći da kaže da li će Srbija biti broj jedan u Evropi po stopi rasta.

– Onda bismo mogli da budemo i u poslednje tri godine ukupno broj jedan ili broj dva – rekao je Vučić.

Jedino Irska, procenjuje, može da bude ispred Srbije, zbog američkih kompanija – Epla, Majkrosofta, Gugla.

– Ovo drugo, što je zasnovano na industriji, u svemu drugom Srbija je bolja – poručio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here