Za “Trofej Beograda” se bori 700 takmičara

0

Predstojećeg vikenda u beogradskom SPORTskom centru Šumice biće održan međunarodni turnir u džudou za kadete i juniore, "Trofej Beograda", a najavljeno je učešće preko 700 takmičara.

Promoter turnira je najbolji srpski džudista Aleksandar Kukolj, koji je ujedno i vicešampion Evrope, a generalni pokrovitelj je Sekretarijat za SPORT i omladinu grada Beograda.

Za "Trofej Beograda" prijavilo se 700 takmičara iz 10 zemalja, među kojima su SPORTisti iz Francuske, Slovenije, Makedonije, Rusije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i Hrvatske.

Dan kasnije, u Šumicama će biti organizovan i memorijalni džudo turnir "Srđan Janković", za pionire i poletarce, odnosno dečake i devojčice starosti od šest do 14 godina.

Devojčice i dečaci boriće se u džudou, a u pauzama i na kraju takmičenja biće organizovana borba uskršnjim jajima. Ako neki takmičar izgubi u džudou, moći će da se revanšira u borbi uskršnjim jajima.

Organizator ovog turnira je Džudo klub "Trudbenik-Kortega", koji je na ovim prostorima već nekoliko puta organizovao turnire u džudou za mlade.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here