pixabay.com

Meteorolog Đorđe Đurić saopštio je najnoviju prognozu za naredni period.

– U toku današnjeg dana sledi premeštanje jednog oslabljenog hladnog fronta koji zajedno sa sobom nosi oblačnost. U većem delu Srbije će biti oblačno, ali uz slabu i kratkotrajnu kišu i to ponegde. Biće hladnije u odnosu na prethodne dane, tako da će temperature biti od 8 do 12.

Đurić kaže da je dobra vest što sa severa stiže razvedravanje, ali se sutra očekuje novo naoblačenje, kao danas, bez značajnijih padavina, tek ponegde uz slabu i kratkotrajnu kišu. Navodi da će to manje zahlađenje biti praćeno pojačanim severozapadnim vetrom.

Prognoza za vikend

Za vikend sledi poboljšanje vremena i porast vazdušnog pritiska.

– Jutra će ponovo biti hladna i maglovita. U nedelju se očekuje sunčano u toku celog dana uz temperature ponegde i do 15 stepeni.

Već negde oko 21. i 22. novembra sledi jedno slično zahlađenje poput ovog.

– Oblačno, slaba kiša nakon čega sledi porast temperatura, tako da bi negde oko 25. i 26. novembra bile ponovo između 10 i 15 stepeni, pa čak i koji stepen više.

Zima u Srbiji

Iako je prvi sneg na Kopaoniku pao već u septembru, veći deo jeseni je bez snežnog pokrivača i bez snega.

– Prema trenutnim prognozama, sneg se ne očekuje ni u narednih 7 do 10 dana, osim tek ponegde se može videti neka pahulja oko 21. novembra u planinskim predelima, ali bez značajnijeg snežnog pokrivača. Tek krajem novembra ili početkom decembra možemo da se nadamo onom pravom snegu, bar u planinskim pregledima – zaključio je meteorolog Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here