Proslavite novo godišnje doba sa decom i brojnim aktivnostima obojenih jesenjom temom. Ove kreativne i zabavne aktivnosti su jednostavne za izvođenje i savršene za najmlađe da istraže i osete sve čari jeseni.

1. Lov na lišće
Ukoliko je lep i sunčan dan odvedite ih negde na izlet u prirodu ili u obližnji park. Dok šetate, skupljajte lišće i pitajte ih koje je boje svaka liska koju uzmu. Kada dođete kući, igra se može nastaviti tako što ćete ih zamolite da sortiraju lišće po veličini na više gomila ili po boji.

2. Crtanje, kolaž
Kad već imate gomilu lišča pri ruci, možete ih iskoristi za crtanje ili pravljenje razlićitih kolaža. Recimo, uzmite lisku i podelite je na pola. Zalepite tu polovinu na papir i zamolite dete da docrta drugu polovinu po ugledu na zalepljenu polovinu pravog lista. Ili, recimo, možete zalepiti ceo list i crtati čiča Gliše, kojima je telo od liske a glavu, ruke i noge docrtalo dete.

3. Organizujte izlet u selo
Jesen je toliko lepo godišnje doba za izlete u prirodi zbog svih boja koje nosi. Takođe, svi radovi na selu, u njivi u jesen mogu biti deci vrlo zanimljiva. Preko branja jabuka, do pomaganja u spremanju zimnice. Ili jednostavno mogu posmatrati životinje i valjati se u lišću.

4. Napravite mini farmu
Starijoj deci ovo može biti baš zanimljivo. Možete skupiti u prirodi različito lišće, malo trave ili slame, potom kukuruz, pšenicu i druge dostupne žitarice. U jednu kutiju stavite slamu, lišće, manje posude sa vodom, posude sa hranom i rasporedite figurice domaćih životinja prema tome koja se na koji način hrani.

5. Puštajte zmaja
Vreme bi trebalo da bude vetrovitije u jesen, te idealno za puštanje zmaja. Ovo može biti zabava za celu porodicu i divan dan proveden na svežem vazduhu.

6.Figurice od kestena

Pravo je vreme da sa decom izađet eu park i budete kreativni. Pokupite kestenje koje je popadalo sa drveća i pustite mašti na volju. Dovoljne su vam tanke i kratke grančice ili čačkalice. Od kestenja možete praviti čiča gliše ili neke druge oblike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here