Vesti
Betoniranje ispred ulaza u Koledž

Radovi na izgradnji Koledža Sveti Sava u sidnejskom naselju Varovil napreduju punom parom, kako bi prva srpska škola u Australiji bila spremna da zablista do početka naredne školske godine.

Vredni neimari trenutno su angažovani na betoniranju prostora oko glavne zgrade, pa iz dana u dan buduće velelepno zdanje sve više poprima planirani izgled.

Pre nedelju dana, završen je veliki posao na južnoj strani škole, a trenutno su u toku radovi na betoniranju platoa i stepeništa na severnoj strani. Neumorne volontere u Varovilu posetio je i episkop Mitropolije australijsko-novozelandske, gospodin Siluan. Vladika se upoznao s trenutnim tokom radova i proveo vreme u razgovoru sa radnicima i šefovima gradilišta.

Betoniranje ispred ulaza u Koledž

U naredna tri meseca pred graditeljima je niz poslova koji treba da se završe, kako bi Koledž bio spreman za svečano otvaranje, zakazano za 27. januar 2021. Do tada, uprava prve zvanične obrazovne institucije srpske zajednice u Australiji ima pune ruke posla na planu administracije, logistike i pronalaženja najboljih kadrovskih rešenja.

Vladika Siluan sa jednim od radnika na Koledžu

Do sredine oktobra trebalo bi da usledi imenovanje direktora škole, kojeg zatim zajedno s timom saradnika i nastavnicima čekaju završne pripreme za start prve školeske godine.
Upis na Koledž Sveti Sava i dalje je u toku, pa svi koji su zainteresovani da svoju decu upišu u prvu školsku godinu to mogu da učine putem zvaničnog sajta www.stsavacollege.net.

Podsećamo da će u prvoj godini Koledž u Varovilu imati predškolski uzrast, kao i prvi i drugi razred osnovne škole.

Takođe, i dalje traje akcija “1300 kaplara”, u sklopu koje članovi srpske zajednice doniraju novčana sredstva kako bi pomogli završetku izgradnje ove značajne institucije za naš narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here