Printscreen: instagram/vyzrtech
Printscreen: instagram/vyzrtech

Maske su početkom godine postale naša svakodnevnica i proizvod koji nam predstavlja veliku obavezu. Shodno tome, inovacije i preokreti na ovu temu privlače veliku pažnju javnosti. Traganje za zaštitom dostiglo je novi nivo proizvodnjom ličnog sistema za prečišćavanje vazduha koji deluje kao štit protiv virusa, bakterija i alergena.

Motorizovani štit pomalo podseća na ronilačka i odela astronauta ili opremu koja se koristi u opasnim okolnostima, industrijskim ili zdravstvenim.

Dizajnirala ga je kanadska kompanija VYZR Technologies sa sedištem u Torontu. Njegova prvobitna cena bila je 498 dolara, a trenutno je snižena na 379.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

The evolution of personal protection. The BioVYZR 1.0 is here.

Објава коју дели VYZR™ Technologies (@vyzrtech) дана 22. Окт 2020. у 1:52 PDT

Tvorci ove tehnologije BioVIZR 1.0 karakterišu kao “evoluciju lične zaštite” koja je zamišljena da obavlja tu funkciju onda kada rastojanje nije moguće.

Projekat je nastao kao odgovor na pandemiju, iako pojašnjavaju da nisu razmišljali samo o covid-19 virusu. Dodaju da ovu tehnologiju nameravaju da učine dostupnom svima.

Sistem se sastoji od štitnika za lice koji ne magle, dva “prozora” za gledanje sa strane, uskog prsluka, podesivih bočnih naramenica, rukavica za bezbedno diranje lica, dva ventilatora koji mogu i do osam sati da rade, ventilatora i baterije. On teži oko 2 kilograma i dostupan je u tri veličine za odrasle.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here