Hadži Marko Vujičić
Nemanja Starović

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je da je Srbija suočena sa licemerjem značajnog dela međunarodne zajednice.

Kako je istakao, brojne zemlje koje podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, okreću glavu kad je u pitanju teritorijalni integritet Srbije.

Starović je za TV “Al Džazira” izjavio i da postoji određeni nivo zabrinutosti jer je Srbija već mesecima na meti propagandne kampanje koja ima za cilj da je lažno optuži da je neka vrsta ruskog zastupnika na Balkanu i ocenio da je to potpuno besmisleno i da Srbija nije ničiji zastupnik.

– Mi vodimo našu politiku koja se zasniva na dva stuba – prvi je da smo vojno neutralna zemlja, a drugi je naša politička nezavisnost – istakao je Starović.

Kako je dodao da to ne znači da Srbija nema principijelan stav u vezi sa ratom u Ukrajini, stav koji je zasnovan na opšteprihvaćenim vrednostima.

– Imamo to u vidu i čvrsto stojimo iza teritorijalnog integriteta Ukrajine, koji je naravno predstavljen načinom glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i drugim međunarodnim organizacijama, ali istovremeno smo suočeni sa licemerjem značajnog dela međunarodne zajednice, gde brojne zemlje podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, kao i mi, ali okreću glavu kad je u pitanju naš teritorijalni integritet, čak ga i ugrožavaju podržavanjem separatizma u našoj pokrajini Kosovo i Metohija – naglasio je Starović.

1 COMMENT

  1. Pametnije vam je da radite svoj posao ako ga uopste znate,ludi napustaju odbrambene redove,Zato sto imau dobru vlast,ili obbratno veliko pitanje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here