Vreme godišnjih odmora i letovanja polako se završava. Preplanuli ten uskoro će polako da izbledi. Međutim postoje trikovi kojima možete zadržati preplanulost vaše kože.

Ove voćke su bogate vitaminom A, B i C, kalijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom, vodom, vlaknima, pa studije pokazuju da usporavaju proces starenja i sprečavaju nastanak bora.

Da biste osvežili ten i dali mu onu lepu, preplanulu notu bez izlaganja štetnim UV zracima, nahranite kožu vitaminima i mineralima iz kajsija. Mirisne narandžaste voćke su bogate vitaminom A, B i C, kalijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom, vodom, vlaknima, pa studije pokazuju da usporavaju proces starenja i sprečavaju nastanak bora. Koža posle tretmana njima izgleda lepše i ima onaj preplanuli ton.Zato savetujemo da napravite masku od njih. Potrebno vam je pet kajsija, koje ćete izmutiti u blenderu, a zatim dodati pet kapi maslinovog ulja i promešati da se sjedini masa. Nanesite smesu na očišćeno lice i ostavite je da odstoji dvadesetak minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Studije su pokazale da prehrana bogata mineralom beta karotena pomaže da telo iznutra deluje na ten. Najbolji prirodni izvori ovog minerala su kajsije, mango i svakako najbogatija namirnica, šargarepa. Ove voćke su bogate vitaminom A, B i C, kalijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom, vodom, vlaknima, pa studije pokazuju da usporavaju proces starenja i sprečavaju nastanak bora.

Osim toga, od ovih voćkica možete napraviti i masku za koju vam ej potrebno par kajsija i maslinovo ulje. Smesu smućjate u blenderu i nanesite na očišćeno lice, a nakon dvadeset minuta isperite.

Savet: Ukoliko niste još otišli na more, u vašu kremu za sunčanje sipajte malo soka od šargarepe ili ubacite komadiće šargarepe. Oni će vašoj koži dati bronzanu nijansu tena koji će duže trajati.

Ukoliko ste se vratili sa letovanja, neophodno je da pijete dosta tečbosti, dakle hidrirate se iznutra. Ovaj korak veoma je važan za dobijanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno u onom periodu kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite delovima tela koji vam se najviše isušuju. To ćete lako uočiti, jer koža na tim mestima najbrže upija mleko za telo.

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu. Zbog toga vam savetujemo da se tuširate mlakom vodom i hidrirajućim gelovima za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost.

Takođe, poželjno je da izbegavate proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer one uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here