EPA/Salvatore di Nolfi
Zoran Zaev

Lider vladajuće makedonske stranke – SDSM, Zoran Zaev, poručio je predsedniku najveće albanske partije u Severnoj Makedoniji – DUI, Aliju Ahmetiju, da ukoliko ta partija bude uslovljavala ko će biti premijer buduće vlade, neće biti njen deo.

Ahmeti je ranije danas izjavio da je došlo vreme da budući predsednik Vlade Severne Makedonije bude etnički Albanac.

Zaev je na svom profilu na fejsbuku rekao da će se jednako boriti za bolji život svih građana Severne Makedonije, što je, prema njegovim rečima, nešto što je i pokazao u politici svih ovih godina.

– U našoj zemlji mandatar može da bude svako ko obezbedi podršku od najmanje 61 poslanika – napisao je Zaev i dodao da će, ukoliko SDSM pobedi na izborima, on biti premijer.

Na izjavu Ahmetija reagovala je i opoziciona albanska stranka BESA, čiji je predsednik Biljal Kasami, takođe na fejsbuku naveo da Ahmeti zahtevom da premijer bude Albanac, “ne može da pokrije neuspehe za 18 godina vladanja DUI”.

1 COMMENT

  1. TZV DRZAVA FYROM SEVERNA MAKEDONIJA NECE DUGO POD TIM IMENOM, KAKO MI SE CINI…..!?!?

    PRAVI NAZIV TE JUZNE SRPSKE ZEMLJE ILI KAKO JE JOS ZOVU “JUZNA SRBIJA” JE MACEDONIJA!
    SVAKIH PEDESETAK GODINA MENJAJU IDENTITET, TE STE SRBI, BUGARI PA SAD SU ODEJNDO NEKI FYROMANI- DA VAM JA KAZEM, SAMI NEZNATE STA STE. A, USTVARI STE SRPSKI IZROD KOJI NEMA SVOJ IDENTITET- A IZ DANA U DAN STE SVE BLIZI ARNAUTIMA NEGO SRPSOM RODU!
    UZIMATE TUDJU ISTORIJI OD GRCKE I SRBIJE- SRAMOTA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here