EPA/GEORGI LICOVSKI
Zoran Zaev

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je ovo ključni period za njegovu zemlju, te da su svi napori fokusirani da se održi pozitivni duh kod zemalja-članica Evropske unije za podršku toj zemlji da otvori pristupne pregovore sa EU.

Zaev je na zajedničkoj večeri šefova vlada i država zemalja na Zapadnom Balkanu koju je priredila Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini u misiji EU u Organizaciji ujedinjenih nacija (OUN), rekao da je ostalo još nekoliko nedelja do samita Evropskog saveta u oktobru, kada se očekuje pozitivna odluka za početak pregovora Severne Makedonije sa EU.

– Nakon dobijanja kandidatskog statusa za učlanjenje u EU u 2005. godini, i brojnih pozitivnih preporuka od Evropske komisije, Severna Makedonije je spremna da započne pregovore sa EU bez daljeg odlaganja – rekao je Zaev, a prenosi TV Sitel iz Skoplja.

Kako je naglasio, početak pregovora će biti uspeh i za Severnu Makedoniju i za EU, kao rezultat zajedničkih stremljenja tokom pretpristupnog procesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here