Zagađenost vazduha: Džoging sa gas maskom u Medakoviću (VIDEO)

0
Screenshot

Jednog očigledno pasioniranog rekreativca priče o zagađenosti nisu sprečile da izađe na trčanje, ali, ipak, uz jedno pomagalo, gas-masku. Što je sigurno, sigurno.

Snimak rekreativca sa maskom zabeležio je vozač autobusa GSP-a Sima Šarik u nedelju oko 14 sati, na okretnici linije 18 u Medakoviću.

Šarik za portal N1 kaže da su ljudi koji su se tu zatekli pozitivno reagovali na trčanje s maskom. Čoveka su pozdravljali, pojedini i iz automobila, sirenom, dok im je on mahao, dodaje.

Snimak možete videti ovde.

Prekomerna zagađenost vazduha tema je poslednjih nekoliko nedelja. A kako reaguju nadležni?

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole Ministarstva zaštite životne sredine Srbije. To ministarstvo, prema njegovim rečima, “u dužem vremenskom periodu nije sprovelo nijednu konkretnu meru” povodom žalbi građana na prekomernu zagađenost vazduha.

Aktivista Inicijative “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović je u otvorenom pismu gradonačelniku Zoranu Radojičiću naveo da vazduh u glavnom gradu “truje i ubija” i upitao zašto niko ništa ne radi da se problem zagađenja vazduha u Beogradu reši.

Ova inicijativa pokrenula je i onlajn peticiju pod nazivom “Protiv zagađenja: Zahtevamo konkretne mere”, koju je do sada potpisalo više od 7.000 građana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here