Odbrambena sposobnost Srbije umnogome zavisi od toga koliko brzo će Rusija reagovati na spoljne pretnje ovoj južnoslovenskoj zemlji, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu admirala NATO iz SAD Roberta Berka.

“Zanimljivu izjavu dao je američki admiral NATO Robert Berk u intervjuu srpskim novinama ‘Kurir’ tokom posete Beogradu. Prema njegovim rečima, Alijansa podržava reforme koje Srbija sprovodi u cilju jačanja odbrambenih sposobnosti zemlje. Želela bih da podsetim Berka i sve njegove kolege po natovskoj nesreći na dve važne činjenice. Odbrambena sposobnost Srbije. Ona poslednjih, verovatno, dve stotine godina po mnogo čemu zavisi od toga koliko brzo će Rusija reagovati na spoljne pretnje ovoj južnoslovenskoj zemlji”, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Osim toga, portparolka je ukazala na činjenicu spoljnih pretnji Srbiji.

“Čudnim spletom okolnosti svi koji su napadali Srbiju sada ulaze u NATO”, istakla je ona.

“Ako Berk poznaje istoriju, onda svojom izjavom pozdravlja isporuku Srbiji ruskog naoružanja (na primer, protivoklopnih sistema ‘Kornet’) i veoma se nada da će oni ohladiti usijane glave Alijanse koje mute vode na Balkanu. Gore je, ali uobičajenije, ako ne zna”, zaključila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova.

2 COMMENTS

    • Ako zavisimo od reakcije Rusije brzo nam je kraj.Kako su reagovali 95 pa 99 vrijeme je da im kazemo da vise ne reaguju. Oni uvijek reaguju kada je sve gotovo. Znam da ce mnogi reci nije Rusija tog vremena ista sada je Putin itd. Ali kada mi budemo opet u problemima tada ce u Rusiju ponovo da bude neki Gorbatschow ili Jelzin.To onda znaci da ce Rusi biti mirotvorci pa ce nam slati neke svoje izaslanike da nas ubjedjuju kako trebamo nesto da potpisemo sto ce na kraju da odgovara Rusima. Mislim da je vrijeme da sami mislimo o sebi sa Rusima njet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here