Zaharova: Američka diplomatija liči na robovlasnička vremena

sputniknews.com, Vestionline
1
Facebook/Maria Zakharova
Marija Zaharova

Spoljna politika Sjedinjenih Američkih Država podseća na vreme kada je postojalo robovlasništvo, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju “Rusija 1”.

– Ono što oni (SAD) sada rade jednostavno nema nigde. To je iz nekih robovlasničkih vremena… Tada se moglo upravljati robovima – rekla je Zaharova.

Zaharova je navela da su upravo ta politika i zahtevan stav prema drugim zemljama doveli do problema denuklearizacije Korejskog poluostrva.

– Ovo nije pitanje koje se pojavilo van Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj problem se decenijama oblikovao i jačao pod uticajem američke diplomatije – naglasila je ona.

U Singapuru je u junu 2018. godine održan prvi u istoriji samit između Sjedinjenih Američkih Država i Severne Koreje. Tada su američki predsednik Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un potpisali zajednički dokument prema kom je Pjongjang preuzeo obavezu denuklearizacije Korejskog poluostrva u zamenu za bezbednosne garancije iz Vašingtona. Međutim, početkom juna predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje objavio je da Vašington treba da preispita svoju politiku prema Pjongjangu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here