Zaharova: Amerika vrši pritisak na glasanje u SB UN

sputniknews.com, Vestionline
EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

SAD su izvršile pritisak na članove SB UN kako bi proces glasanja o Idlibu zašao u ćorsokak, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na konferenciji za štampu.

– Tokom rada na projektu ruska delegacija je predložila konstruktivne amandmane. Oni su bili usmereni na to da se prekid vatre ne odnosi na terorističke akcije. Ti amandmani su bili ignorisani, koautori nisu hteli da nastave rad na formulacijama teksta. Mi imamo informacije da su predstavnici SAD vršili pritisak na članice SB UN kako bi proces usaglašavanja rezolucije zašao u ćorsokak i kako ne bi ušao u konstruktivnu diskusiju – rekla je Zaharova.

Rusija i Kina su glasale u SB UN protiv predloga „humanitarne trojke (Belgije, Nemačke, Kuvajta) rezultata o prekidu rata i pogoršanja situacije u Idlibu.

Stalni predstavnik Rusije u SB UN Vasilij Nebenzja objasnio je da je svrha nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN o situaciji u Idlibu, koju su pripremile Nemačka, Belgija i Kuvajt, da spasi teroriste koji se nalaze u regionu od konačnog poraza.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime