EPA/Sergei Ilnitsky
Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je danas da ni do dan danas nema nikakvih rezultata Specijalnog suda za ratne zločine koji su izvršili pripadnici tzv. OVK.

– Nijedna optužnica protiv lica koja su odgovorna za kidnapovanje i ubistvo ljudi s ciljem vađenja i prodaje njihovih organa na crnom tržištu za sada nije podignuta. Kako je tako nešto moguće imajući u vidu potencijal zapadne moći – upitala je Zaharova na redovnom brifingu za novinare u Moskvi.

Kako je rekla, u kontekstu turbulentne untrašnje političke situacije u kosovskoj “kvazi državi”, Ministarstvo skreće pažnju na odsustvo bilo kakvih konkretnih rezultata do današnjeg dana suda forimiranog 2017. pod pokroviteljstvom EU.

Ona je navela da svi koji su umešani u te zločine, kao što je i trgovina ljudskim organima, o čemu svedoči izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija jošs iz 2010, moraju biti izvedeni pred lice pravde i zasluženo kažnjeni – nezavisno od njihovih funkcija koje danas obavljaju.

4 COMMENTS

  1. Kako da se podignu optužnice kad je i KFOR učesnik u tim junačkim akcijama.E pa to su heroji razvijene zapadne Evrope i aMerike.Njima se ne sudi.Sudi se samo onima koji su se drznuli da se tom ološu suprostave.

  2. Zivimo na planeti Zemlji prepunoj lazi,obmana,kriminala, lopovluka,pljacki,kradja,bolesnika i da vise ne nabrajam.

  3. Neće ni biti optužnice za Šiptare. Da su Srbi optuženi za to, već bi bili u zatvoru. Kvarni Zapad!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here