EPA/Evgenia Novozhenina
Marija Zaharova

“Ujedinjene nacije se kriju iza opštih fraza kada iznose ocene ubistva ruskih vojnika u Donbasu”, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– U ovom slučaju se kriju iza opštih fraza, izbegavajući bilo kakvu procenu činjeničnog stanja – napisala je Zaharova na Telegramu.
Zaharova je podsetila kako su, ocenjujući događaje u Buči, „UN bile više nego rečite, konkretne i proaktivne“.
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ukrajinski vojnici ciljano ubili, hicima u glavu, više od 10 zarobljenih ruskih vojnika. Kako dodaju u Ministarstvu, ovaj zločin niko neće uspeti da prikaže kao „tragični izuzetak“.
Podsetimo, radi se o video-snimku obračuna ukrajinskih snaga sa ruskim zarobljenicima u Makejevki koji se pojavio na internetu.
Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak zbog ovog slučaja, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Rusija je spremna za međunarodnu istragu o ubistvima ruskih zarobljenika.
Stalni predstavnik Rusije u UN Dmitrij Poljanski saopštio je da se Rusija povodom ubistva, obratila UN.
Američki list „Njujork tajms“ objavio je da je potvrdio autentičnost video-snimaka sa mesta streljanja ruskih ratnih zarobljenika u Makejevki.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here