EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Rusija računa na to da će nova Vlada Srbije nastaviti sa politikom koja podrazumeva dalji razvoj bilateralnih veza u okviru rusko-srpskog strateškog partnerstva – Moskva je spremna za to, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na današnjem brifingu.

Na pitanje kako Rusija komentariše sastav nove Vlade Srbije u kojoj su dva političara – Aleksandar Vulin i Nenad popović na američkoj „crnoj listi“, ona je istakla da je to isključivo unutrašnja stvar Srbije.

– Uvek smo isticali da je formiranje vlade unutrašnja stvar države i da tome treba da daje ocene narod određene zemlje. Sastav Vlade Srbije, koji je utvrđen 24. maja, rezultat je glasanja njenih građana u decembru prošle godine. Nema sumnje da su ta kadrovska rešenja doneta na osnovu profesionalnog iskustva i poslovnih kvaliteta svakog kandidata. Računamo na to da će nova Vlada Srbije nastaviti da realizuje kurs koji podrazumeva dalji razvoj bilateralnih veza u okviru rusko-srpskog strateškog partnerstva i jačanje saradnje na više planova na dobrobit naših naroda – poručila je Zaharova.

Ona je dodala da je Rusija, naravno, spremna za to.

– Rusija je za to spremna. Znam da možda nisam morala da napominjem, ali sam za svaki slučaj, ipak, rekla. Za slučaj da neko možda sumnja. Ne sumnjajte, terajte sumnju od sebe – zaključila je Zaharova.

2 COMMENTS

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here