EPA/Sergei Ilnitsky
Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da uobičajena saradnja Rusije i Belorusije ne odgovara planovima NATO-a.

Zaharova je, reagujući na upozorenje generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Rusiji i Belorusiji da ne prete članicama Alijanse, na Telegramu napisala da u toj izjavi leži odgovor na pitanje zašto se Zapad tako mahnito uhvatio za Belorusiju.

– Uobičajena efikasna saradnja dve zemlje ne odgovara planovima NATO-a. Neophodno je stalno se mešati u unutrašnje poslove čas jedne, čas druge države, ili istovremeno u obe, samo da bi bio sprečen prirodni tok uzajamno korisne integracije – istakla je Zaharova.

Ona je predložila NATO-u da obraća pažnju ne na izmišljene pretnje, već na, kako je navela, “unutrašnji terorizam u Sjedinjenim Američkim Državama”.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je danas Rusiju i Belorusiju da ne prete članicama Severnoatlantskog saveza, nakon što su beloruske vlasti prisilno prizemljile putnički avion “Rajanera” koji je bio na letu Atina – Vilnjus.

– Naravno da smo u hitnim slučajevima spremni da zaštitimo i odbranimo svakog saveznika od bilo koje vrste pretnje iz Minska i Moskve – rekao je Stoltenberg za nemački “Velt am Zontag”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here